well-done | dobrze wysmażony (o mięsie) | |
undercooked | niedogotowany | |
tough | twardy (o jedzeniu), trudny, wymagający | |
tomato puree | koncentrat pomidorowy | |
tasty | smaczny, smakowity | |
tasteless | bez smaku, niesmaczny | |
stone cold | lodowaty | |
stale | czerstwy, nieświeży | |
stained | poplamiony | |
sour | kwaśny | |
soggy | mokry, rozmoczony | |
serviette | serwetka (s) | |
salty | słony | |
piping hot | wrzący | |
overdone | przegotowany, zbyt mocno smażony | |
napkin | serwetka (n) | |
mouldy | spleśniały, stęchły | |
minced | zmielony | |
mince | siekanina, mięso mielone | |
on medium heat | na średnim ogniu | |
loaf | bochenek chleba | |
bring to the boil | doprowadzić do wrzenia | |
boil | gotować | |
cracked | porysowany, rozłupany, trzaskać | |
finely | drobno, cienko | |
flat | jednakowy, płaski | |
inefficient | nieudolny, niewydajny, nieskuteczny | |