well-done | dobrze wysmażony (o mięsie) |
undercooked | niedogotowany |
tough | twardy (o jedzeniu), trudny, wymagający |
tomato puree | koncentrat pomidorowy |
tasty | smaczny, smakowity |
tasteless | bez smaku, niesmaczny |
stone cold | lodowaty |
stale | czerstwy, nieświeży |
stained | poplamiony |
sour | kwaśny |
soggy | mokry, rozmoczony |
serviette | serwetka (s) |
salty | słony |
piping hot | wrzący |
overdone | przegotowany, zbyt mocno smażony |
napkin | serwetka (n) |
mouldy | spleśniały, stęchły |
minced | zmielony |
mince | siekanina, mięso mielone |
on medium heat | na średnim ogniu |
loaf | bochenek chleba |
bring to the boil | doprowadzić do wrzenia |
boil | gotować |
cracked | porysowany, rozłupany, trzaskać |
finely | drobno, cienko |
flat | jednakowy, płaski |
inefficient | nieudolny, niewydajny, nieskuteczny |