boil(to) | gotować | |
bring to the boil(to) | wrzucić do gotowania | |
cracked | pęknięcie | |
finely | drobno,cienko,finezyjnie | |
flat | guma | |
inefficient | niesprawny | |
loaf | bochenek | |
medium heat(on) | na wolnym ogniu | |
mince | mielić,siekać | |
minced | zmielone | |
mouldy | nieświeży,spleśniały | |
napkin | serwetka1 | |
overdone | rozgotowany,nadmiernie wysmażony | |
piping hot | wrzący | |
serviette | serwetka | |
soggy | rozmokły | |
sour | skiśnięty | |
stained | poplamiony | |
stale | czerstwy | |
stone cold | lodowato zimny | |
tasteless | niesmaczne | |
tasty | smaczne | |
tomato puree | pure ziemniaczane | |
tough | twardy | |
undercooked | niedogotowane | |
well-done | dobrze zrobione |