| Bezpośrednie wejście do hallu | 1 i 2 |
| Parking lub możliwość parkowania maksymalnie 200m od obiektu | 1 i 2 |
| Ogrzewanie zapewniające w zimę temperaturę co najmniej 19 stopni | 1 do 3 |
| Bieżącą ciepłą i zimną woda | 1 do 3 |
| Hall recepcyjny z telefonem dostępnym dla gości | 1 do 3 |
| Przechowalnia pieniędzy rzeczy wartościowych bagażu i sprzętu turystycznego | 1 do 3 |
| Informacja turystyczna | 1 do 3 |
| Budzenie | 1 do 3 |
| Sprzedaż drobnych artykułów | 1 i 2 |
| Świetlica | 1 i 2 |
| Stanowisko do prasowania wyposażone w żelazko | 1 i 2 |
| Stanowisko do drobnych napraw sprzętu sportowego | 1 do 3 |
| Sprzedaż gorących napojów | 1 do 3 |
| Wydzielona sala do przygotowania posiłków we własnym zakresie | 1 do 3 |
| Podawanie śniadań | 1 i 2 |
| Restauracja | 1 |
| Jadłodajnia lub bar szybkiej obsługi | 2 |