liquid | ciekły | |
covered | przykryty | |
stock | magazyn/zapasy | |
sauce pan | rondel | |
below | poniżej | |
container | kontener/pojemnik | |
steam | parowy | |
steaming | na parze | |
pan | rondel | |
frying pan | smazyć na patelni/patelnia | |
pieces | kawałki | |
brownem | zarumienione | |
fryer | frytkownica | |
planty of | mnóstwo | |
thin | cienki | |
shaken | wstrzaśnięty | |
constantly | ciagły | |
burn | przypalic/spalic | |
fry | smazyć | |
flawour | smak | |
moderate heat | średni/umiarkowany ogień | |
open heat | otwarty ogień | |
barbecue | gril | |
oven | piekarnik | |
fat | tłuszcz | |
pie | szarlotka | |
stewing | duszenie | |
braising | prażenie | |
deep-frying | smazyc w głębokim tłuszczu | |
sauteing | smazyc w płytkim tłuszczu | |
flambeing | redukowanie alkoholu | |
bolling/grilling | opiekanie/grilowanie | |
roasting | pieczenie mięsa | |
baking | pieczenie ciast | |