thin down | rozcieńczyć |
cut | ciąć |
saute | piec krótko |
bake | piec |
expand | pęcznieć |
flambee | płonąć , flamberować |
heat | podgrzewać |
get fried | podsmażać |
plate | platerować |
coat something with breadcrumbs | panierować |
pasteurize | pasteryzować |
pickled | marynowany w occie |
ice | lukrować |
sprout | kiełkować |
cook | gotować |
simmer | gotować na wolnym ogniu |
form | formować |
garnish | garnirować |
separate | dzielić |
ferment | fermentować |
stew | dusić |
stone | drylować |
ripen | dojrzewać |
bring something to boil | doprowadzić do wrzenia |
cool | chłodzić |
count | liczyć |
crush | kruszyć |
coagulate | krzepnąć |
water | moczyć |
mix | miksować |
form | modelować |
mill | mielić |
mince | mielić maszynką |
mix | mieszać |
measure | mierzyć |
pan-fry | opiekać na patelni |
grill | opiekać nad ogniem |
lambee | opalać |
spin dry | odwirować |
drip | odciskać |
grease | natłuścić |
glaze | nabłyszczać |
rub | nacierać |
cut | nacinać |
fill | nadziewać |
wash | myć |
pickle in brine | piklować |
sprinkle | oprószać |
portion | porcjować |
scatter | posypać |
poach | poszetować |
cut | rozcinać |
toast | przypiekać |
decoration | przybranie |
press | przetrzeć |
sieve | przesiewać |
prepare | przyrządzać |
garnish | przybrać |
freeze | zamrażać |
bake | zapiekać |
bring somethingto boil | zagotować |
knead | zagniatać |
carve | zadrasnąć |