thin down | rozcieńczyć | |
cut | ciąć | |
saute | piec krótko | |
bake | piec | |
expand | pęcznieć | |
heat | podgrzewać | |
flambee | płonąć,flamberować | |
get fried | podsmażać | |
plate | platerować | |
coat something with breadcrumbs | panierować | |
pasteurize | pasteryzować | |
pickled | marynowany w occie | |
ice | lukrować | |
sprout | kiełkować | |
cook | gotować | |
simmer | gotować na wolnym ogniu | |
form | formować | |
garnish | garnirować | |
separate | dzielić | |
ferment | fermentować | |
stew | dusić | |
stone | drylować | |
ripen | dojrzewać | |
bring something to boil | doprowadzić do wrzenia | |
cool | chłodzić | |
count | liczyć | |
crush | kruszyć | |
coagulate | krzepnąć | |
water | moczyć | |
mix | miksować | |
form | modelować | |
mill | mielić | |
mince | mielić maszynką | |
mix | mieszać | |
measure | mierzyć | |
pan-fry | opiekać na patelni | |
grill | opiekać nad ogniem | |
lambee | opalać | |
spin dry | odwirować | |
drip | odciskać | |
grease | natłuścić | |
glaze | nabłyszczać |