boil | gotować (zupe) |
chop | kroić (w kostke) |
cook | gotować |
cut | ciąć |
cover | przykryć |
fill | wypełnić (naczynie) |
fry | smażyć |
grate | ścierać ( na tarce) |
peel | obierać |
mash | utłuc (ziemniaki) |
pick | nakłuwać |
pour | nalewać |
quality | jakość |
crayfish | rak |
octopus | ośmiornica |
add | dodawać |
bake | piec |
beat | ubijać |
dish | danie |
price | cena |
oysters | ostrygi |
mussels | małże |
prawns | krewetki |
scallops | przegrzebki |
lobster | homar |
seafood | owoce morza |
pick | nakłuwać |
vefigrerate | schłodzić |
roast | piec w piekarniku |
season | przyprawiać |
shake | wstrząsnąć |
skim | zbierać (szumowiny) |
sprinkle | posypać |
stir | mieszać |
whip | ubijać |
slice | kroić (w plastry) |