bowl | miska | |
utensils | sprzęt, naczynia | |
pinch | szczypta | |
chop | siekać | |
sequencing | uporządkowane | |
prawn | krewetki | |
chicken kiev | nadziewany kotlet z piersi kurczaka | |
delightful | zachwycający | |
aside | na bok (na przykład przy smażeniu) | |
onions | cebula | |
simmer | gotować na wolnym ogniu | |
scampi | danie z homarów | |
peas | groch | |
roast lamb | smażona jagnięcina | |
lamb | jagnięcina | |
pork | wieprzowina | |
cod | dorsz | |
squid | kałamarnica | |
beef | wołowina | |
pork chps | kotlet schabowy | |
rare | niedosmażony, krwisty | |
apart | osobno, oddzielnie | |
consomme | rosół, bulion | |
rodon bleu | wykwintny, doskonały | |
garlic | czosnek | |
gateaux | tort, ciastko z kremem | |
paella | hiszpańska potrawa z ryżu, kurczaka, lub owoców morza, jarzyn | |
recipe | przepis | |
roast | piec | |
settle for | zadowolić się czymś | |
slice | plasterek kawałki | |
start | placek z owocami |