bowl | miska |
utensils | sprzęt, naczynia |
pinch | szczypta |
chop | siekać |
sequencing | uporządkowane |
prawn | krewetki |
chicken kiev | nadziewany kotlet z piersi kurczaka |
delightful | zachwycający |
aside | na bok (na przykład przy smażeniu) |
onions | cebula |
simmer | gotować na wolnym ogniu |
scampi | danie z homarów |
peas | groch |
roast lamb | smażona jagnięcina |
lamb | jagnięcina |
pork | wieprzowina |
cod | dorsz |
squid | kałamarnica |
beef | wołowina |
pork chps | kotlet schabowy |
rare | niedosmażony, krwisty |
apart | osobno, oddzielnie |
consomme | rosół, bulion |
rodon bleu | wykwintny, doskonały |
garlic | czosnek |
gateaux | tort, ciastko z kremem |
paella | hiszpańska potrawa z ryżu, kurczaka, lub owoców morza, jarzyn |
recipe | przepis |
roast | piec |
settle for | zadowolić się czymś |
slice | plasterek kawałki |
start | placek z owocami |