3. meats, cheeses, fishes- mięsa, sery, ryby
mutton | baranina |
bacon | boczek |
veal | cielęcina |
poultry | drób |
game | dziczyzna |
wild board | dzik |
tripe | flaki |
goose | gęś |
turkey | indyk |
lamb | jagnięcię |
duck | kaczka |
chop | kotlet |
chicken | kurczak |
pork loin | schab |
steak | stek |
liver | wątróbka |
pork | wieprzowina |
beef | wołowina |
maturing cheese | ser pleśniowy |
cream cheese | ser topiony |
cottage cheese | twarożek |
fillet | filet |
carp | karp |
prawn | krewetka |
salmon | łosoś |
mackerel | makrela |
mussel | małż |
octopus | ośmiornica |
trout | pstrąg |
crayfish | rak |
shark | rekin |
smoked fish | wędzona ryba |
sardine | sardynka |
herring | śledź |
tuna | tuńczyk |