international (internaszynol) | międzynarodowy |
match (macz) | mecz, dopasować |
mushroom (maszrum) | grzyb |
coriander (koriandar) | kolendra |
beans (bins) | fasola |
celery (seleri) | seler |
cabbage (kabydż) | kapusta |
cauliflower (koliflałer) | kalafior |
comment (koment) | komentarz |
item (ajtem) | pozycja,punkt,artykuł,element |
taste (tejst) | smak |
rubbery (rabri) | gumowaty |
cotton wool (koton łól) | wata |
wool (łól) | wełna |
needle (nidel) | igła |
produce (prodius) | produkcja,produkować |
smell (smel) | zapach,powąchać |
several (sewrel) | kilku,poszczególny,indywidualny,własny |
mushy (maszi) | papkowaty,gąbczasty |
overripe (ołwerajp) | przejrzały |
soft (soft) | miękki |
stringy (strini) | żylasty,ciągliwy |
nasty (nasti) | paskudny |
bitter (bite) | gorzki |
bear (be) | niedźwiedź, ponieść,znieść,nosić |
forced (fost) | wymuszony,przymusowy |
apart (apat) | osobno,niezależnie,oddalone od siebie |
fill up (fil ap) | czuć się sytym |
pigg out (pig aut) | jeść szybko(jak świnia) |
overcooked soggy (ołwerkukd sogi) | rozgotowane |
retch (recz) | nudności |
sauerkraut (sałekrałt) | kiszona kapusta |
hide the taste (hajd de tejst) | ukryć smak |
preserve (prizew) | zachować,utrzymać,ochraniać |
vinegar (winega) | ocet |
keen on (kin on) | przepadać za czymś |
bone (boun) | kość |
fridge (fridż) | lodówka |
sharp (szarp) | ostry |
rowing boat (rołing bołt) | łódź wiosłowa |
oars (os) | wiosła |
plain (plein) | zwykły,prosty |
salt (solt) | sól |