international (internaszynol) | międzynarodowy | |
match (macz) | mecz, dopasować | |
mushroom (maszrum) | grzyb | |
coriander (koriandar) | kolendra | |
beans (bins) | fasola | |
celery (seleri) | seler | |
cabbage (kabydż) | kapusta | |
cauliflower (koliflałer) | kalafior | |
comment (koment) | komentarz | |
item (ajtem) | pozycja,punkt,artykuł,element | |
taste (tejst) | smak | |
rubbery (rabri) | gumowaty | |
cotton wool (koton łól) | wata | |
wool (łól) | wełna | |
needle (nidel) | igła | |
produce (prodius) | produkcja,produkować | |
smell (smel) | zapach,powąchać | |
several (sewrel) | kilku,poszczególny,indywidualny,własny | |
mushy (maszi) | papkowaty,gąbczasty | |
overripe (ołwerajp) | przejrzały | |
soft (soft) | miękki | |
stringy (strini) | żylasty,ciągliwy | |
nasty (nasti) | paskudny | |
bitter (bite) | gorzki | |
bear (be) | niedźwiedź, ponieść,znieść,nosić | |
forced (fost) | wymuszony,przymusowy | |
apart (apat) | osobno,niezależnie,oddalone od siebie | |
fill up (fil ap) | czuć się sytym | |
pigg out (pig aut) | jeść szybko(jak świnia) | |
overcooked soggy (ołwerkukd sogi) | rozgotowane | |
retch (recz) | nudności | |
sauerkraut (sałekrałt) | kiszona kapusta | |
hide the taste (hajd de tejst) | ukryć smak | |
preserve (prizew) | zachować,utrzymać,ochraniać | |
vinegar (winega) | ocet | |
keen on (kin on) | przepadać za czymś | |
bone (boun) | kość | |
fridge (fridż) | lodówka | |
sharp (szarp) | ostry | |
rowing boat (rołing bołt) | łódź wiosłowa | |
oars (os) | wiosła | |
plain (plein) | zwykły,prosty | |
salt (solt) | sól | |