aubergine | bakłażan |
beetroot | burak |
leek | por |
parsley | zielona pietruszka |
radish | rzodkiewka |
venison | sarnina |
rare | krwisty |
wholemeal | razowy |
pickles | marynowane jerzyny |
seasoning | przyprawa |
jar of honey | słoik miodu |
pocket of crisps | paczka czipsów |
freeze | zamrozić |
overeat | przyjść się |
rinse | opłukać |
sip | sączyć |
spread | rozsmarować |
mug | kubek |
saucepan | rondel |
chopping board | deska do krojenia |
corkscrew | korkociąg |
crockery | naczynia |
cutley | sztućce |
ladle | łyżka wazowa |
sieve | sitko |
tin opener | otwieracz do puszek |
saucer | spodek |
bland | mdły |
off-putting | odpychający |
tender | miękki/kruchy |
tough | twardy |
side dish | dodatek do dania głównego |
be over the moon | być zachwyconym |