wordki.pl - nauka słówek
osttani
autor: kluseczka
sery z przerostem pleśniowymroquefort, stilon, gorgonzola, rokpol
sery z przerostem pleśniowym gatpenicillium roqueforti
sery z przerostem pleśniowym czas, temp3-5tyg, 6-10
sery z porostem pleśniowymcamembert i brie
sery z porostem pleśniowym gatpenicillium camemberti, candidium, geotrichum candidum
sery z porostem pleśniowym czas temp14dni, 14-16
kwas galusowy gataspergillus niger
kwas galusowy rozkładataninę
kwas mlekowy inaczej2-hydroksypropionowy
kwas mlekowy gatrhizopus oryzae
kwas jabłkowy inaczej2-hydroksybursztynowy
kwas jabłkowy gataspergillus wentii
kwas winowy inaczej2,3-dihydroksybursztynowy
kwas winowy gataspergillus niger, griseus
kwas glukonowy met produkcjiwgłębna
kwas glukonowy ph5,6-6
kwas glukonowy czas temp24-48h, 30-35
kwas glukonowy wydajność90-95
kwas itakonowy inaczejkwas metylenobursztynowy
kwas itakonowy met prodwgłębna, pow
kwas itakonowy gataspergillus terreus, itaconicus
kwas itakonowy biosyntezacytrynian, itakonian
kwas itakonowy ph3-5
kwas itakonowy czas temp120-164h, 35
kwas itakonowy wydajność60