additives & preservatives | dodatki do żywności i konserwanty | |
content | zawartość | |
harmful | szkodliwy | |
apricot | morela | |
bacteria | bakteria | |
blood vessel | naczynia krwionośne | |
bone | kość | |
cell | komórka | |
darken | przyciemniać | |
defence | ochrona | |
depend on | zależeć od | |
dermis | skóra właściwa | |
elastic | elastyczny | |
epidermis | naskórek | |
fat | tłuszcz | |
hypodermis | tkanka podskórna | |
inner | wewnętrzny | |
internal | wewnętrzny | |
keratin | keratyna | |
kiwi | kiwi | |
layer | warstwa | |
lettuce | salata | |
melanin | melanina | |
muscle | mięsień | |
nail | paznokieć | |
on average | przeciętnie | |
organ | organ | |
outer | zewnętrzny | |
range of | różne rodzaje | |
regulate | regulować | |
shield | osłaniać, ochraniać | |
store | przechowywać | |
strengthen | wzmacniać | |
stretch | rozciągną się | |
waterproof | wodoodporny | |
weigh | ważyć | |
well-nourished | dobrze odżywiony | |
whole grains | pełne ziarna |