| additives & preservatives | dodatki do żywności i konserwanty |
| content | zawartość |
| harmful | szkodliwy |
| apricot | morela |
| bacteria | bakteria |
| blood vessel | naczynia krwionośne |
| bone | kość |
| cell | komórka |
| darken | przyciemniać |
| defence | ochrona |
| depend on | zależeć od |
| dermis | skóra właściwa |
| elastic | elastyczny |
| epidermis | naskórek |
| fat | tłuszcz |
| hypodermis | tkanka podskórna |
| inner | wewnętrzny |
| internal | wewnętrzny |
| keratin | keratyna |
| kiwi | kiwi |
| layer | warstwa |
| lettuce | salata |
| melanin | melanina |
| muscle | mięsień |
| nail | paznokieć |
| on average | przeciętnie |
| organ | organ |
| outer | zewnętrzny |
| range of | różne rodzaje |
| regulate | regulować |
| shield | osłaniać, ochraniać |
| store | przechowywać |
| strengthen | wzmacniać |
| stretch | rozciągną się |
| waterproof | wodoodporny |
| weigh | ważyć |
| well-nourished | dobrze odżywiony |
| whole grains | pełne ziarna |