ASO | towar znajdujący się w stałym asortymencie |
BOB | biuro obsługi biedronek |
BOK | biuro obsługi klienta |
BOP | biuro obsługi pracowników |
BOT | biuro obsługi technicznej |
CD | centrum dystrybucji |
CHEP | ćwierćpaleta tworzywo sztuczne |
DHP | połowa dużej palety |
EURO | duża paleta |
DRJP | Dział rozwoju jakości produktów |
FIFO | zasada pierwsze przyszło pierwsze wyszło |
FEFO | zasada pierwsze traci ważność pierwsze wychodzi |
FOOD | artykuły spożywcze |
IN-OUT | towar okazjonalnie w sprzedaży |
KS | kierownik sklepu |
LAYOUT | sposób i zasady ekspozycji |
LAYOUT TYPU FRESH FOCUS | ogólnie obowiązujące ustawienie grup towarowych zaczynając od owoców i warzyw |
LISTING | towar znajdujący się w stałym asortymencie |
MARKET | program wspomagający zarządzanie sklepem obszary towarowe i finansowo kasowe |
MIX | różne rodzaje towarów zmiksowane na jednej palecie |
MTD | minimalny termin dostawy czyli liczba dni jaką ma CD na dostawę przed końcem przyd do spożycia |
NF | non food artykuły przemysłowe |
NSWP | new store working plan tablica zadań |
OHR | program kadrowy do planowania i ewidencji czasu pracy |
O/W | owoce i warzywa |
PL | protokół likwidacji |
PSM | kierownik sprzedaży produktów świeżych |
RH | raport handlowy |
RI | raport informacyjny |
RW | rozchód wewnętrzny |
RS | raport specjalny |
SK | sprzedawca kasjer |
SOM | kierownik operacji sprzedaży |