| ASO | towar znajdujący się w stałym asortymencie |
| BOB | biuro obsługi biedronek |
| BOK | biuro obsługi klienta |
| BOP | biuro obsługi pracowników |
| BOT | biuro obsługi technicznej |
| CD | centrum dystrybucji |
| CHEP | ćwierćpaleta tworzywo sztuczne |
| DHP | połowa dużej palety |
| EURO | duża paleta |
| DRJP | Dział rozwoju jakości produktów |
| FIFO | zasada pierwsze przyszło pierwsze wyszło |
| FEFO | zasada pierwsze traci ważność pierwsze wychodzi |
| FOOD | artykuły spożywcze |
| IN-OUT | towar okazjonalnie w sprzedaży |
| KS | kierownik sklepu |
| LAYOUT | sposób i zasady ekspozycji |
| LAYOUT TYPU FRESH FOCUS | ogólnie obowiązujące ustawienie grup towarowych zaczynając od owoców i warzyw |
| LISTING | towar znajdujący się w stałym asortymencie |
| MARKET | program wspomagający zarządzanie sklepem obszary towarowe i finansowo kasowe |
| MIX | różne rodzaje towarów zmiksowane na jednej palecie |
| MTD | minimalny termin dostawy czyli liczba dni jaką ma CD na dostawę przed końcem przyd do spożycia |
| NF | non food artykuły przemysłowe |
| NSWP | new store working plan tablica zadań |
| OHR | program kadrowy do planowania i ewidencji czasu pracy |
| O/W | owoce i warzywa |
| PL | protokół likwidacji |
| PSM | kierownik sprzedaży produktów świeżych |
| RH | raport handlowy |
| RI | raport informacyjny |
| RW | rozchód wewnętrzny |
| RS | raport specjalny |
| SK | sprzedawca kasjer |
| SOM | kierownik operacji sprzedaży |