ASO | towar znajdujący się w stałym asortymencie | |
BOB | biuro obsługi biedronek | |
BOK | biuro obsługi klienta | |
BOP | biuro obsługi pracowników | |
BOT | biuro obsługi technicznej | |
CD | centrum dystrybucji | |
CHEP | ćwierćpaleta tworzywo sztuczne | |
DHP | połowa dużej palety | |
EURO | duża paleta | |
DRJP | Dział rozwoju jakości produktów | |
FIFO | zasada pierwsze przyszło pierwsze wyszło | |
FEFO | zasada pierwsze traci ważność pierwsze wychodzi | |
FOOD | artykuły spożywcze | |
IN-OUT | towar okazjonalnie w sprzedaży | |
KS | kierownik sklepu | |
LAYOUT | sposób i zasady ekspozycji | |
LAYOUT TYPU FRESH FOCUS | ogólnie obowiązujące ustawienie grup towarowych zaczynając od owoców i warzyw | |
LISTING | towar znajdujący się w stałym asortymencie | |
MARKET | program wspomagający zarządzanie sklepem obszary towarowe i finansowo kasowe | |
MIX | różne rodzaje towarów zmiksowane na jednej palecie | |
MTD | minimalny termin dostawy czyli liczba dni jaką ma CD na dostawę przed końcem przyd do spożycia | |
NF | non food artykuły przemysłowe | |
NSWP | new store working plan tablica zadań | |
OHR | program kadrowy do planowania i ewidencji czasu pracy | |
O/W | owoce i warzywa | |
PL | protokół likwidacji | |
PSM | kierownik sprzedaży produktów świeżych | |
RH | raport handlowy | |
RI | raport informacyjny | |
RW | rozchód wewnętrzny | |
RS | raport specjalny | |
SK | sprzedawca kasjer | |
SOM | kierownik operacji sprzedaży | |