towar znajdujący się w stałym asortymencie | ASO |
biuro obsługi biedronek | BOB |
biuro obsługi klienta | BOK |
biuro obsługi pracowników | BOP |
biuro obsługi technicznej | BOT |
centrum dystrybucji | CD |
ćwierćpaleta tworzywo sztuczne | CHEP |
połowa dużej palety | DHP |
duża paleta | EURO |
dział rozwoju jakości produktów | DRJP |
zasada pierwsze przyszło pierwsze wyszło | FIFO |
zasada pierwsze traci ważność pierwsze wychodzi | FEFO |
artykuły spożywcze | FOOD |
towar okazjonalnie w sprzedaży | IN-OUT |
kierownik sklepu | KS |
sposób i zasady ekspozycji towarów | LAYOUT |
ustawienie grup towarowych zaczynając od owoców i warzyw | LAYOUT typu fresh focus |
towar znajdujący się w stałym asortymencie | LISTING |
program wspomagający zarządzanie sklepem obszary towarowe i finansowo kasowe | MARKET |
różne rodzaje towarów zmiksowane na jednej palecie | MIX |
minimalny termin dostawy czyli liczba dni jaką ma cd na dostawę przed końcem przyd do spożycia | MTD |
non food produkty przemysłowe | NF |
new store working plan tablica zadań | NSWP |
program kadrowy do planowania i ewidencji czasu pracy | OHR |
owoce i warzywa | O/W |
protokół likwidacji | PL |
kierownik sprzedaży produktów świeżych | PSM |
raport handlowy | RH |
raport informacyjny | RI |
raport wewnętrny | RW |
raport specjalny | RS |
sprzedawca kasjer | SK |
kierownik operacji i sprzedaży | SOM |