towar znajdujący się w stałym asortymencie | ASO | |
biuro obsługi biedronek | BOB | |
biuro obsługi klienta | BOK | |
biuro obsługi pracowników | BOP | |
biuro obsługi technicznej | BOT | |
centrum dystrybucji | CD | |
ćwierćpaleta tworzywo sztuczne | CHEP | |
połowa dużej palety | DHP | |
duża paleta | EURO | |
dział rozwoju jakości produktów | DRJP | |
zasada pierwsze przyszło pierwsze wyszło | FIFO | |
zasada pierwsze traci ważność pierwsze wychodzi | FEFO | |
artykuły spożywcze | FOOD | |
towar okazjonalnie w sprzedaży | IN-OUT | |
kierownik sklepu | KS | |
sposób i zasady ekspozycji towarów | LAYOUT | |
ustawienie grup towarowych zaczynając od owoców i warzyw | LAYOUT typu fresh focus | |
towar znajdujący się w stałym asortymencie | LISTING | |
program wspomagający zarządzanie sklepem obszary towarowe i finansowo kasowe | MARKET | |
różne rodzaje towarów zmiksowane na jednej palecie | MIX | |
minimalny termin dostawy czyli liczba dni jaką ma cd na dostawę przed końcem przyd do spożycia | MTD | |
non food produkty przemysłowe | NF | |
new store working plan tablica zadań | NSWP | |
program kadrowy do planowania i ewidencji czasu pracy | OHR | |
owoce i warzywa | O/W | |
protokół likwidacji | PL | |
kierownik sprzedaży produktów świeżych | PSM | |
raport handlowy | RH | |
raport informacyjny | RI | |
raport wewnętrny | RW | |
raport specjalny | RS | |
sprzedawca kasjer | SK | |
kierownik operacji i sprzedaży | SOM | |