wybierz język nauki
francuski
▼
wszystkie zestawy
moje zestawy
pomoc
załóż konto

angielski
niemiecki
hiszpański
włoski
ABA terminologia specjalistyczna Limoncello + Tagliatelles + zioła
macérer | zalać alkoholem | |
un zeste | skórka | |
diluer | rozpuścić | |
un pignon de pin | orzeszek piniowy | |
une tête d'ail | główka czosnku | |
parsemer, saupoudrer | posypać x2 | |
un romarin | rozmaryn | |
un thym | tymianek | |
un origan | oregano | |
un laurier | liść laurowy | |
un estragon | estragon | |
une marjolenne | majeranek | |
un basilic | bazylia | |
une cannelle | cynamon | |
une ciboulette | szczypiorek | |
un ail | czosnek | |
un oignon | cebula | |
une menthe | mięta | |
un thé à la menthe | mięta (herbata) | |
une mélisse | melisa | |
un thé à la mélisse | melisa (herbata) | |
un persil | pietruszka | |
un gingembre | imbir | |
une noix de la muscade | gałka muszkatołowa | |
des herbes de Provence | zioła prowansalskie | |
un giroflier | goździk (roślina) | |
un clou de giroffe | goździk (pojedyńczy) | |
un anis | anyż | |
assaisonner, épicer | przyprawić x2 | |
un carvi | kminek | |
le piment de la Jamaïque | ziele angielskie | |
une coriandre | kolendra | |
une cardamone | kardamon | |
une sauge | szałwia | |
une livèche | lubczyk | |
moudre | mielić | |
un piment doux | papryka słodka | |
un piment fort | papryka ostra | |
wrzuć na fb
β27