wybierz język nauki
hiszpański
▼
wszystkie zestawy
moje zestawy
pomoc
załóż konto

angielski
niemiecki
francuski
włoski
el cerdo | wieprzowina | |
la ternera | cielęcina | |
el cordero | baranina | |
el pollo | kurczak | |
el pavo | indyk | |
el pato | kaczaka | |
el conejo | królik | |
la carne picada | mięso mielone | |
asado | pieczona (np wołownina) | |
el hígado | wątróbka | |
el jamón | szynka | |
la salchicha | parówka | |
el pescado | ryba | |
el salmón | łosoś | |
las gambas | krewetki | |
el pulpo | ośmiornica | |
el huevo | jajko | |
el huevo duro | jajko na twardo | |
el huevo pasado | jajko na mięko | |
el huevo frito | jajko sadzone | |
los mariscos | owoce moża | |
Carne de res | wołowina | |
wrzuć na fb
β27