schmale | wąski | |
schälen | obierać | |
abtropfen lassen | pozwolić ociec | |
die Rote Bete | boćwina | |
fein | drobno | |
ebenfalls | również | |
die Sprossen | latorośle | |
abbrausen | myć pod prysznicem | |
tupfen | zetrzeć, kropkować, centkować | |
der Tupfen | kropka, centka | |
belegen | pokryć, wykładać coś czymś, dokumentować, zapisywać | |
verteilen | rozdawać, rozdzielać, rozmieszczać, nanosić | |
aufrollen | rolować | |
fixieren | przyczepiać, spisywać, mocować, miezryć kogoś wzrokiem, mieć manię | |
das Kuchengern | nić, przędza, sieć kuchenna | |
der Teig | ciasto | |
kneten | ugniatać, lepić | |
die Springform | tortownica | |
auslegen | wykładać | |
vermischen und auf den Boden legen | wymieszać i wyłożyć na spód | |
verhindert | ogranicza | |
auskühlen | ostudzić | |
verrühren | wymieszać | |
das Klümpchen | grudki | |
der Prürierstab | blender z nakładką miksera | |
berichten | pokryć, przykryć | |
erhitzen | podgrzać | |
tränken | poić, nasączać coś | |
ausreiben | ścierać, wymazywać, czyścić | |
die Unterseite | spód | |
ungefähr | około, mniej wiecej | |