schmale | wąski |
schälen | obierać |
abtropfen lassen | pozwolić ociec |
die Rote Bete | boćwina |
fein | drobno |
ebenfalls | również |
die Sprossen | latorośle |
abbrausen | myć pod prysznicem |
tupfen | zetrzeć, kropkować, centkować |
der Tupfen | kropka, centka |
belegen | pokryć, wykładać coś czymś, dokumentować, zapisywać |
verteilen | rozdawać, rozdzielać, rozmieszczać, nanosić |
aufrollen | rolować |
fixieren | przyczepiać, spisywać, mocować, miezryć kogoś wzrokiem, mieć manię |
das Kuchengern | nić, przędza, sieć kuchenna |
der Teig | ciasto |
kneten | ugniatać, lepić |
die Springform | tortownica |
auslegen | wykładać |
vermischen und auf den Boden legen | wymieszać i wyłożyć na spód |
verhindert | ogranicza |
auskühlen | ostudzić |
verrühren | wymieszać |
das Klümpchen | grudki |
der Prürierstab | blender z nakładką miksera |
berichten | pokryć, przykryć |
erhitzen | podgrzać |
tränken | poić, nasączać coś |
ausreiben | ścierać, wymazywać, czyścić |
die Unterseite | spód |
ungefähr | około, mniej wiecej |