wordki.pl - nauka słówek
Kochen 3
autor: agata1313
abkochengotować, wygotować
panierenpanierować
einen Braten/Kuchen mit etw garnierenprzybrać czymś pieczeń/ciasto
einkochenwekować, konserwować
überbackenzapiekać
überbrühenoparzyć (migdały, pomidory)
überkochenkipieć, ponownie gotować
hinzufügendodawać coś do czegoś
blanchierenobgotowywać
der Auflaufzapiekanka
der Backteigzapieczone ciasto
die Salzkartoffelnziemniaki z wody
der Lauchpor
das Kalbsgeschnetzeltecielęcina w potrawce
der Champignonpieczarka
das Rindersteakstek wołowy
Spätzlezacierki
Sie bezahlen nacg Gewichtcena wg wagi
bissfest gekochtal dente
abbürstenoczyścić, szczotkować
abgießenodcedzić, odlewać
die Staudensellerieseler naciowy
Das Grün beiseite legen.odstawić nać/ część zieloną
heiß abspülensparzyć
das Gehacktemięso siekane, mięso mielone
verrührenmieszać, wymieszać
durchziehen lassenodstawić
bestreuenposypywać
die Schöpfkellechochla, łyżka wazowa
das Tabletttaca
der Tortenheberłopatka do tortu
die Käseglockeklosz do sera
das Einwegglaskubek jednorazowego użytku
der Fleischwolfmaszynka do mięsa
der Schneebesentrzepaczka do ubijania piany
der Tauchsiedergrzałka
das Siebsitko
der Ausstecher, die Ausstechformforma do wycinania ciasta
das Gebäckpieczywo, ciastka, wypiek
die Semmelbułeczka
die Schripperodzaj podłużnej kajzerki
der Napfkuchenbabka
der Blätterteigciasto francuskie
der Schmandkwaśna śmietana
die Forellepstrąg
der Störjesiotr
die Schleielin
die Apfelsinepomarańcza
die Schotestrąk
die Knoblauchzeheząbek czosnku
das Fruchtfleischmiąższ
der Blumenkohlkalafior
der Dillkoper, koperek
die Wacholderbeerejagoda jałowca
der Ampferszczaw
der Kohlrabikalarepa
der Mangoldboćwina
der Rosenkohlbrukselka
der Schnittlauchszczypior
die Sellerieseler
der Meerrettichchrzan
die Walnussorzech włoski
die Haselnussorzech laskowy
das Huhnkura
das Hähnchenkurczak